Projektiranje in proizvodnja strojev Strojegradnja Koletnik
   
STROJI ZA STERILIZACIJO

služijo za namen sterilizacije steklenic, pred polnjenjem. Za sterilizacijsko sredstvo se uporablja žveplasta razstopina (2%H2SO3), sterilna voda ali druga sterilan razstopina-Biosteril, itd. Po načinu uporabe jih delimo na pol-samodejne (Tip STN12/18/24) in popolnoma avtomatizirane (Tip STA28/STA36/STA48). Izdelani so za zmogljivosti od 400 do 15.000 steklenic na uro.
Preberi več ...

       
   
STROJI ZA POLNJENJE

so namenjeni za polnjenje vina in drugih tekočin, ki se uporabljajo v prehrambeni industriji. Po načinu izvedbe jih delimo na polsamodejne in popolnoma avtomatizirane. Naprave se razlikujejo po načinu procesa polnjenja. S patentiranimi polnilnimi šobami zadovoljijo vsakršnega še tako zahtevnega vinogradnika. Polnilni stroji so izdelani za proizvodno zmogljivost od 200 do 15.000 steklenic na uro.
Preberi več ...

 
       
   
ZAPIRANJE STEKLENIC

Zapiralci steklenic so eden izmed zelo pomembnih enot v procesu polnjenja. Zagotavljajo dolgoročno izoliranost vina od okolice, zato je pravilna tehnična izbira zapiralca zelo pomembna. Naprave so lahko samostojne ali pa v sklopu polnilne linije in ponujajo različne rešitve zapiranja. Zapiranje s skrčnimi kapicami, zapiranje s kronskimi zamaški, zapiranje z navojnimi zamaški. Naprave so opremljene s skladišÄnim rezervoarjev, in pritrdilnimi glavami za zamašenje. Zmogljivosti zamašenja znašajo od 400 do 12.000 steklenic na uro.
Preberi več ...

       
   
PRANJE IN SUŠENJE STEKLENIC

Po končanem procesu polnjenja in zamašenja se polne steklenice še operejo z zunanje strani. Steklenice se v I. fazi očistijo nato pa v II. fazi površinsko posušijo s toplim zrakom. Naprava nam tako omogoča, da še tako umazane steklenice očistimo in jih pripravimo za nadaljno embaliranje oz. etiketiranje. Rešitve, ki jih ponujamo zadovoljujejo proizvodne potrebe najmanjših kletarjev in vse do največjih proizvodnih zahtev v industriji pijač (15.000 steklenic na uro)
Preberi več ...
 
       
     
ETIKETIRANJE STEKLENIC

Stroji so izdelani za samolepilne etikete, ki so namešÄene na kolutih. Stroji omogočajo leplenje sprednje, zadnje in vratne etikete. Vse možnosti etiketiranja obstajajo za različne proizvodne zmogljivosti od 500 do 15.000 steklenic na uro. Za najmanjše kletarje ponujamo pol-samodejne naprave z možnostjo etiketiranja sprednje in zadnje etikete na enem kolutu. Etiketirni stroji za večje zmogljivosti so izdelani modularno, tako da je možna namestitev dodatnih funkcionalnih enot, ki omogočajo da se steklenica etiketira po želji stranke.
Preberi več ...

       
   
DRUGE NAPRAVE IN PRIPOMOČKI

Poleg omenjene opreme ponujamo kletarjem še vrsto manjših nepogrešljivih kletarskih naprav kot npr.:
- pralne stroje za zunanje in notranje pranje steklenic,
- dozirne naprave za žveplo in CO2,
- membranske črpalke za črpanje drožja,
- transportne trakove,
- svečne filtre, itd.
Preberi več ...
 
kletarska oprema
kletarska oprema

STROJEGRADNJA KOLETNIK d.o.o.
Pernica 11/e
SI 2231 Pernica

Tel.: 00386 2 640 11 61
Fax.: 00386 2 640 11 60
E-mail: info@sgk.si

 

Oprema za kletarjenje