Projektiranje in proizvodnja strojev Strojegradnja Koletnik
   
STROJI ZA STERILIZACIJO

slu┼żijo za namen sterilizacije steklenic, pred polnjenjem. Za sterilizacijsko sredstvo se uporablja ┼żveplasta razstopina (2%H2SO3), sterilna voda ali druga sterilan razstopina-Biosteril, itd. Po na─Źinu uporabe jih delimo na pol-samodejne (Tip STN12/18/24) in popolnoma avtomatizirane (Tip STA28/STA36/STA48). Izdelani so za zmogljivosti od 400 do 15.000 steklenic na uro.
Preberi ve─Ź ...

       
   
STROJI ZA POLNJENJE

so namenjeni za polnjenje vina in drugih teko─Źin, ki se uporabljajo v prehrambeni industriji. Po na─Źinu izvedbe jih delimo na polsamodejne in popolnoma avtomatizirane. Naprave se razlikujejo po na─Źinu procesa polnjenja. S patentiranimi polnilnimi šobami zadovoljijo vsakršnega še tako zahtevnega vinogradnika. Polnilni stroji so izdelani za proizvodno zmogljivost od 200 do 15.000 steklenic na uro.
Preberi ve─Ź ...

 
       
   
ZAPIRANJE STEKLENIC

Zapiralci steklenic so eden izmed zelo pomembnih enot v procesu polnjenja. Zagotavljajo dolgoro─Źno izoliranost vina od okolice, zato je pravilna tehni─Źna izbira zapiralca zelo pomembna. Naprave so lahko samostojne ali pa v sklopu polnilne linije in ponujajo razli─Źne rešitve zapiranja. Zapiranje s skr─Źnimi kapicami, zapiranje s kronskimi zamaški, zapiranje z navojnimi zamaški. Naprave so opremljene s skladiš─Źnim rezervoarjev, in pritrdilnimi glavami za zamašenje. Zmogljivosti zamašenja znašajo od 400 do 12.000 steklenic na uro.
Preberi ve─Ź ...

       
   
PRANJE IN SUŠENJE STEKLENIC

Po kon─Źanem procesu polnjenja in zamašenja se polne steklenice še operejo z zunanje strani. Steklenice se v I. fazi o─Źistijo nato pa v II. fazi površinsko posušijo s toplim zrakom. Naprava nam tako omogo─Źa, da še tako umazane steklenice o─Źistimo in jih pripravimo za nadaljno embaliranje oz. etiketiranje. Rešitve, ki jih ponujamo zadovoljujejo proizvodne potrebe najmanjših kletarjev in vse do najve─Źjih proizvodnih zahtev v industriji pija─Ź (15.000 steklenic na uro)
Preberi ve─Ź ...
 
       
     
ETIKETIRANJE STEKLENIC

Stroji so izdelani za samolepilne etikete, ki so nameš─Źene na kolutih. Stroji omogo─Źajo leplenje sprednje, zadnje in vratne etikete. Vse mo┼żnosti etiketiranja obstajajo za razli─Źne proizvodne zmogljivosti od 500 do 15.000 steklenic na uro. Za najmanjše kletarje ponujamo pol-samodejne naprave z mo┼żnostjo etiketiranja sprednje in zadnje etikete na enem kolutu. Etiketirni stroji za ve─Źje zmogljivosti so izdelani modularno, tako da je mo┼żna namestitev dodatnih funkcionalnih enot, ki omogo─Źajo da se steklenica etiketira po ┼żelji stranke.
Preberi ve─Ź ...

       
   
DRUGE NAPRAVE IN PRIPOMO─îKI

Poleg omenjene opreme ponujamo kletarjem še vrsto manjših nepogrešljivih kletarskih naprav kot npr.:
- pralne stroje za zunanje in notranje pranje steklenic,
- dozirne naprave za ┼żveplo in CO2,
- membranske ─Źrpalke za ─Źrpanje dro┼żja,
- transportne trakove,
- sve─Źne filtre, itd.
Preberi ve─Ź ...
 

FINANCIRA

EVROPSKA UNIJA

NextGenerationEU

 

 

 

Podjetje Strojegradnja Koletnik d.o.o. je uspešno kandidiralo na javnem razpisu P4I 2022 za spodbude za sofinanciranje za─Źetnih investicij na manj razvitih obmo─Źjih. Javni razpis financira Evropska unija v okviru Instrumenta za okrevanje »NextGenerationEU«. Namen razpisa je spodbuditi investicije mikro, malih in srednjih podjetij, delujo─Źih na manj razvitih obmo─Źjih, v novo tehnološko opremo, digitalizacijo proizvodnje ter za prehod v nizko oglji─Źno, kro┼żno in podnebno nevtralno gospodarstvo. Podjetju je bilo odobreno sofinanciranje investicije v nakup osnovnega sredstva - stroja v višini 100% upravi─Źenih stroškov.

kletarska oprema
kletarska oprema
Oprema za kletarjenje